Muziekopleiding

Een goede jeugdopleiding van muzikanten is een belangrijke bestaansvoorwaarde voor onze vereniging. Goed opgeleide muzikanten waarborgen het muzikale peil van onze muziekvereniging.
Al op jonge leeftijd maken de kinderen uit Melick kennis met muziek. Dit gebeurt door de muzieklessen op de basisschool onder het motto ‘Allemaal muziek’. Via Harmonie Concordia Melick kan vervolgens muziekles genomen worden, beginnend bij blokfluitles, gevolgd door een muziekles op een gekozen blaasinstrument of slagwerk. Het samen musiceren in de jeugdharmonie is een ideale en leuke aanvulling op de muziekopleiding. Uiteraard zijn het niet alleen kinderen maar ook volwassenen die kunnen beginnen met het bespelen van een instrument.
Samen muziek maken is niet alleen Leuk maar maakt ook Slim. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en het sociale functioneren van kinderen. Neemt u gerust een kijkje op de website muziekmaaktslim.nl, waarop dit uitvoerig beschreven staat.

Afdrukken