Nieuws

Er zit weer muziek in

Op zondag 18 juli 2021 kwamen de leden Harmonie Concordia bijeen om aan elkaar te laten horen hoe men zich in de afgelopen maandag muzikaal overeind heeft gehouden. Achtereenvolgens waren er optredens van de jeugdslagwerkers, het opstaporkest, de blokfluiters, de jeugdharmonie en de grote harmonie. Ook werden enkele nummers samen uitgevoerd. Tijdens de optredens werden diverse muziekdiploma's uitgereikt. Voorzitter Conny Knoben nam afscheid van Annie Wolters als saxofoondocente, maar liefst 45 jaar heeft Annie Concordia's saxofonisten op een voortreffelijke wijze opgeleid. Vanwege Corona was er voor deze muziekmiddag geen reclame gemaakt en was er slechts beperkte toegang voor publiek. Het was ontzettend leuk om elkaar weer eens te zien!

Bekijk de foto's via de volgende link 2021-07-18 Concert

Afdrukken

4 succesvolle Melickse slagwerkers

 
Vandaag was onze vereniging gastheer voor de prijsuitreiking van het Limburgs Kampioenschap solisten en ensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Onze 4 eigen deelnemers hadden daarom een thuiswedstrijd en konden corona-proof de uitslag van de digitaal verlopen muziekwedstrijd zelf in ontvangst nemen. Alle deelnemers hadden zich reeds met minimaal 85 punten gekwalificeerd voor deelname aan de provinciale kampioenswedstrijd. Jur Heusschen behaalde 85 punten, Tessa Evers en Damien Collin elk 86 punten en solist Yuri Smeets behaalde maar liefst 88 punten. Een top prestatie van alle 4 slagwerkers die hun solo op marimba speelden.
 
 
 

Afdrukken

BLAASkracht en SLAGkracht op L1 TV

 
In een jaar waarin vrijwel geen enkel muzikaal genot was van optredens en concerten van muziekverenigingen pakte L1 TV de handschoen op en benaderde muziekverenigingen door heel Limburg om zich te presenteren. De jeugdharmonie en de slagwerkgroep van Concordia Melick gingen graag in op deze eervolle uitnodiging. Zij speelden onlangs prachtige kerstmuziek in het fantastische kerstdecor van Tuincentrum Daniëls in Vlodrop. 
 
Voor de jeugdmuzikanten van Concordia een prachtige kans om zich te presenteren in tijden dat er alleen maar gerepeteerd kan worden in de eigen harmoniezaal. Maar bovenal een super kans om veel mensen thuis een beetje kerstsfeer te brengen met hun hartverwarmende optreden.  
 
Blaaskracht blaast 2020 uit! op L1 TV
Donderdag 24 december om 18:30 uur.
Vrijdag 25 december om 00:25, 14:05 en 18:30 uur.
Zondag 27 december om 11:00 en 13:10 uur.
 
Meer informatie en terugkijken op www.l1.nl/blaaskracht

Als je door het aanstekelijk enthousiasme en mooie muziek bent geprikkeld om zelf te gaan spelen of je kinderen de kans te geven deze mooie hobby te gaan beoefenen dan zijn jullie van harte welkom bij Concordia. Vraag meteen een proefles aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je kunt al vanaf januari instappen in de muziekopleiding met blokfluit, blaasinstrument of slagwerk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afdrukken