Nieuws

Intocht Sinterklaas 2021

Op zondag 21 november jl. kwam Sinterklaas aan in ons mooie Melick. Voor de kinderen was een prachtige pepernotentocht georganiseerd. Concordia zorgde voor de muzikale omlijsting van deze bijzondere dag. Op deze wijze hadden we Sinterklaas nog niet eerder binnengehaald in Melick, maar eigenlijk was het best leuk. De harmonie speelde sinterklaasliedjes op 't pleintje voor de Aaj Bieb terwijl de kinderen met hun ouders een speurtocht door het dorp liepen. Conny en Hans zorgen tussendoor voor koffie en warme chocolademelk!

Bekijk de foto's van de intocht in ons digitale foto album.

Afdrukken

Allerzielen

Melick heeft op zondag 7 november 2021 zijn overledenen herdacht. Eerst met een bijeenkomst in de Andreaskerk, aansluitend met een bezoek aan de beide Melicker kerkhoven. Harmonie Concordia was erbij om een en ander muzikaal op te luisteren. Door diegenen die erbij betrokken zijn wordt dit zeer op prijs gesteld!

Meer foto's in ons digitale foto album.

Afdrukken

Op verzeuk op bezeuk

Na één jaar en acht maanden zonder concerten mocht Harmonie Concordia op zondag 19 september 2021 eindelijk weer eens op het podium plaatsnemen. In De Oranjerie te Roermond kwam Rob Mennen bij de harmonie op bezoek met zijn programma "Op verzeuk op bezeuk". Wat een genot was het om de harmonie weer eens op volle kracht te horen spelen! En Rob Mennen was een heel fijne gast: hij speelde subliem piano, zong prachtige liedjes, deed spelletjes met enkele gasten (Har Schmitz en Karin Straus) en praatte de middag vlotjes aan elkaar! De harmonie o.l.v. Martijn Pepels zorgde voor aangename, lichte muziek. Zowel publiek als muzikanten hebben enorm genoten! Dank aan iedereen die deze geweldige middag mogelijk heeft gemaakt of eraan heeft meegewerkt!

 

Bekijk hier de foto's van dit concert.

Afdrukken

Er zit weer muziek in

Op zondag 18 juli 2021 kwamen de leden Harmonie Concordia bijeen om aan elkaar te laten horen hoe men zich in de afgelopen maandag muzikaal overeind heeft gehouden. Achtereenvolgens waren er optredens van de jeugdslagwerkers, het opstaporkest, de blokfluiters, de jeugdharmonie en de grote harmonie. Ook werden enkele nummers samen uitgevoerd. Tijdens de optredens werden diverse muziekdiploma's uitgereikt. Voorzitter Conny Knoben nam afscheid van Annie Wolters als saxofoondocente, maar liefst 45 jaar heeft Annie Concordia's saxofonisten op een voortreffelijke wijze opgeleid. Vanwege Corona was er voor deze muziekmiddag geen reclame gemaakt en was er slechts beperkte toegang voor publiek. Het was ontzettend leuk om elkaar weer eens te zien!

Bekijk de foto's via de volgende link 2021-07-18 Concert

Afdrukken

4 succesvolle Melickse slagwerkers

 

Vandaag was onze vereniging gastheer voor de prijsuitreiking van het Limburgs Kampioenschap solisten en ensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Onze 4 eigen deelnemers hadden daarom een thuiswedstrijd en konden corona-proof de uitslag van de digitaal verlopen muziekwedstrijd zelf in ontvangst nemen. Alle deelnemers hadden zich reeds met minimaal 85 punten gekwalificeerd voor deelname aan de provinciale kampioenswedstrijd. Jur Heusschen behaalde 85 punten, Tessa Evers en Damien Collin elk 86 punten en solist Yuri Smeets behaalde maar liefst 88 punten. Een top prestatie van alle 4 slagwerkers die hun solo op marimba speelden.
 
 
 

Afdrukken